Cast Freetour

Cast freetour är marknadens mest tillförlitliga bindning för toppturer. Med Cast Freetour får du säkerheten av en Lookbindning och den lätta vikten av en turbindning. Inga kompromisser, lättvikts pinbindning som tådel på vägen upp och sen en rejäl, pålitlig bindning på väg ner. Win-win alltså.


Cast Freetour Upgrade Kit

Cast Freetour Kits patenterade och helt integrerade snabbkopplingsmekanism byter ut din Look Pivot 15 eller 18 tådel mot en superlätt pin-tech del på några sekunder. Detta skapar världens första pin tech tursystem med full tillförlitlighet och säkerhet som en vanlig alpinbindning.

Freetour Kit innehåller alla komponenter som du behöver för att bygga om din Look Pivot 15 eller 18 till en turbindning.

OBS. Kitet innehåller inte Lookbindningar, dom säljer vi separat.


Cast Boot Conversion

Med Casts Boot Conversion kan du fortsätta att använda dina favoritpjäxor till toppturer och bomba lika hårt som vanlig på väg ner. Om du har utbytbara yttersulor på pjäxorna så modifierar vi dom och tådelen på dina pjäxor. Formen är den samma så pjäxorna passar fortfarande alla vanliga alpinbindningar.


Cast Freetour – Second Ski Kit

Vill du använda ditt Freetour Kit på flera skidor? Detta kit innehåller skistopphållare, hälhöjare och fästen för tådelen, för ett par skidor.

Det inkluderar inte pin tech framdel, den har du redan med din Freetour Upgrade Kit.

OBS. Du behöver alltså ha ett Freetour Upgrade Kit samt ett extra par häldelar till Lookbindingen, för att ha användning för det här kitet.

AFD:

AFD = Anti Friction Device, sitter under tån, och ibland i hälen. Den gör att pjäxan kan röra sig smidigt i sidled i bindningen vilket ger mer följsam utlösning vid en krasch. Vissa bindningar har en fast AFD med en glatt yta medan andra har en rörlig AFD som hjälper till när bindningar löser ut.